Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Περπατώντας στο Βοτανικό Πάρκο Κρήτης



Άπαξ και βρεθείτε στα Χανιά, φροντίστε να αφιερώσετε μία μέρα στη φύση, στο Βοτανικό Πάρκο Κρήτης. Δεκάδες στρέμματα (150- 200) με 150 είδη φρουτόδεντρων, βοτάνων, φαρμακευτικών και καλλωπιστικών φυτών, 15 χιλιόμετρα από τα Χανιά.
Χωρισμένο σε τμήματα ανά κλίμα (τροπικό/ μεσογειακό) το πάρκο φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία από φρουτόδεντρα, ακόμα και από χώρες, όπως Κίνα, Μαλαισία, Μπαχάμες, Ινδία…
Παρεμπιπτόντως, η Κρήτη είναι από τα λίγα μέρη στον πλανήτη, που μπορούν να ευδοκιμήσουν τα τροπικά δέντρα και να δώσουν καρπούς. Είναι άξιο θαυμασμού να βλέπεις δέντρα από τη Νότια Αμερική να ευδοκιμούν στην Κρητική γη.

Ο επισκέπτης ενημερώνεται για τις ονομασίες όλων των δέντρων, βοτάνων, φυτών, με επιγραφές στα Ελληνικά, αλλά και σε άλλες γλώσσες για τους ξένους επισκέπτες. Έτσι, πέρα από την απόλαυση της φύσης, μπορείτε να μάθετε και αρκετά πράγματα για τα φιλοξενούμενα είδη (ονομασίες, περιγραφές).
Πολλά επίσης και τα σπάνια ενδημικά φυτά, που παράγουν μια σειρά από βότανα με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία (μαλοτήρα, φασκόμηλο, τήλιο και άλλα).
Στη μέση της διαδρομής υπάρχει και μια λίμνη, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί, να απολαύσει την υπέροχη θέα και να δει κάποια από τα ζωάκια που ζουν εκεί.
Αφού ολοκληρώσετε την βόλτα, επιβραβεύστε τον εαυτό σας, δοκιμάζοντας τα κρητικά παραδοσιακά πιάτα στο εστιατόριο του πάρκου, με υπέροχη θέα και πολλή δροσιά.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976 860573

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου