Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εθνική Λυρική Σκηνή - Καλλιτεχνική περίοδο 2012 - 2013



Η νέα καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 της Εθνικής ΛυρικήςΣκηνής ξεκινά τον Οκτώβριο με την νέα παραγωγή της Μανόν Λεσκώ του Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Τζαν Κάρλο Ντελ Μόνακο και σκηνικά Νίκου Πετρόπουλου. Συνεχίζεται το Δεκέμβριο με τον επιτυχημένο Μαγικό αυλό του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία του Αρνώ Μπερνάρ. Το Μάρτιο ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος θα παρουσιάσει τον ατμοσφαιρικό Βέρθερο του Μασνέ, ενώ την περίοδο του Πάσχα θα παρουσιαστεί η Καβαλλερία Ρουστικάνα του Μπασκάνι, η υπόθεση της οποία διαδραματίζεται την Κυριακή του Πάσχα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Το καλοκαίρι στο Ηρώδειο εκτός από τον Ιπτάμενο Ολλανδό, θα παρουσιαστεί η Μαντάμα Μπατερφλάι του Πουτσίνι σε νέα παραγωγή σκηνοθετημένη από τον Ούγκο Ντε Άνα.
Ο νέος σκηνοθέτης του θεάτρου, με περγαμηνές στο παιδικό θέατρο, Δημήτρης Καραντζάς θα σκηνοθετήσει την παιδική όπερα του Σύμουρ Μπάραμπ Η Κοκκινοσκουφίτσα, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Το Φεβρουάριο ο Πέτρος Ζούλιας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ΕΛΣ, την εμπνευσμένη από τις «Χίλιες και μια νύχτες» οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Η Χαλιμά, ενώ το Μάιο θα παρουσιαστεί για δέκα παραστάσεις η Εύθυμη Χήρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία την περασμένη σεζόν.
Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον εμπνευσμένο Ρενάτο Τζανέλλα, θα παρουσιάσει τρεις νέες παραγωγές σε δική του χορογραφία: τον Καρυοθραύστη σε μουσική Τσαϊκόφσκι το Νοέμβριο, το Ταξίδι στην Αιωνιότητα σε μουσικές Καραΐνδρου και Βίλλα - Λόμπος το Φεβρουάριο, καθώς και τη Σταχτοπούτα σε μουσική Στράους Υιού τον Απρίλιο.
Παράλληλα, θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη ένταση οι καλλιτεχνικές δράσεις σε δρόμους πλατείες και απρόσμενα μέρη, ενώ η Όπερα της Βαλίτσας θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πλούσιες θα είναι και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΛΣ. Σε 62 σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», με την. χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ,. ενώ το Όπερα Στούντιο θα συνεχίσει το έργο του με τους νέους τραγουδιστές της όπερας.
Ο σκοπό έχει να σας παρουσιάσει το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, και να σας δώσει μια ιδέα για το τι μπορείτε να παρακολουθήσετε φέτος στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Οι λάτρεις της όπερας, του μπαλέτου, της οπερέτας των συναυλιών και γενικά όλοι εσείς που αγαπάτε και στηρίζετε το έργο μας όλα αυτά τα χρόνια, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και την φετινή καλλιτεχνική περίοδο μοναδικές παραστάσεις.
Επίσης σκοπός της είναι να σας ενημερώσει για τις προνομιακές τιμές που μπορούμε να κάνουμε για εσάς που θα επισκεφθείτε την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν ομάδα.
                               Αν επιλέξετε να δείτε όπερα η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου είναι: 40 ευρώ στην πλατεία, 30 ευρώ στο άνω θεωρείο του θεάτρου.
                               Αν επιλέξετε να δείτε μπαλέτο η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου είναι: 25 ευρώ στην πλατεία, 20 ευρώ στο άνω θεωρείο του θεάτρου.
                               Αν επιλέξετε να δείτε την οπερέτα η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου είναι: 22 ευρώ στην πλατεία, 20 ευρώ στο άνω θεωρείο του θεάτρου.
                               Αν επιλέξετε να δείτε την παιδική όπερα η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου είναι: 12 ευρώ στην πλατεία και 10 ευρώ στο άνω θεωρείο του θεάτρου.
Επίσης θα υπάρξουν μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο και πολλές ενδιαφέρουσες προσφορές για συναυλίες και ρεσιτάλ για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.
Αν όμως είστε μια ομάδα σπουδαστών ή καθηγητές που ενδιαφέρεστε να φέρετε ομάδα μαθητών σας ενημερώνουμε ότι το σπουδαστικό εισιτήριο είναι 15 ευρώ για οποιαδήποτε παράσταση επιλέξετε, στο άνω θεωρείο και στον εξώστη του θεάτρου.
Άρα λοιπόν, αν είστε μια παρέα φίλων ή μέλη ενός συλλόγου και γενικά αν είστε πάνω από 10 άτομα επικοινωνήστε μαζί μας για να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας για την παράσταση που σας ενδιαφέρει.
Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, στα τηλέφωνα 210 3711342 και 210 3711200 έως 229 καθώς και στο fax 210 3711349.
Αναλυτικά το πρόγραμμα με όλες της παραστάσεις της καλλιτεχνικές περιόδου 2011-2012.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βίκυ Πανάγου
Υπεύθυνη του Τμήματος Ομαδικών Πωλήσεων της Ε.Λ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου