Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

30 Χρόνια Μετά Ένωση Κρητών Βριλησσίων Σκέψεις και Θύμησες για το πως ξεκίνησε



ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΝΤΗΡΑΚΗΣ


Εκείνα τα χρόνια το μακρινό σήμερα πια 1982, οι Κρητικοί στα Βριλήσσια ήμασταν πάρα πολύ λίγοι, ελάχιστοι θα μπορούσε να πει κανείς. Όταν λοιπόν βρίσκαμε συμπατριώτες ανταμώναμε για να πίνουμε καμιά ρακί.
Έτσι λοιπόν και εγώ με καταγωγή από τη Χερσόνησο, μαζί με το φίλο μου και κοντοχωριανό μου, το Μανώλη το Σουλαδάκη από το Βραχάσι, μαζευόμασταν στο σπίτι του  στην οδό Αχιλλέως, εκεί έρχονταν ακόμα ένας από το Βραχάσι, ο Μιχάλης Πετσαλάκης και πίναμε τις ρακές μας, δεν θυμάμαι αν έρχονταν ο γιατρός ο Δρανδάκης, ή ο Μανώλης ο Κουβάκης που έμεναν στον ίδιο δρόμο λίγο πιο πέρα, αλλά μάλλον θα ερχόντουσαν και αυτοί.
Στη βεράντα λοιπόν του Μανώλη, γαιτί κατά πως λέει ο Μεγάλος συμπατριώτης μας ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ “εμείς οι Κρητικοί όπου και αν είμαστε έχουμε και άλλη μια έγνοια, την Κρήτη” πίνοντας τις ρακές μας έπεσε  η ιδέα για τη δημιουργία ενός Συλλόγου Κρητών στα Βριλήσσια.
Δεν θυμάμαι ποιός είχε την ιδέα αλλά δεν έχει και τόση σημασία, σημασία έχει πως ξεκινήσαμε να υλοποιήσουμε τη δημιουργία του Συλλόγου, μαζεύοντας συγγενείς, γνωστούς και φίλους καταφέραμε να μαζευτούμε 22 άτομα, τα ιδρυτικά μέλη που αναφέρονται ονομασιτκά στο Καταστατικό της Ένωσης.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η Ένωση Κρητών Βριλησσιων, που έμελλε να έχει αυτή τη λαμπρή πορεία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας.
Βριλήσσια 14-08-2012
Γιάννης Τσαντηράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου