Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στα μονοπάτια της ΓαύδουΓαύδος. Το νησί της πεζοπορίας. Μέσα σ’ ένα παρθένο περιβάλλον, που μυρίζει τους ανθούς της γης και την αλμύρα της θάλασσας.
Άλλωστε η θάλασσα, όπου κι αν περπατήσεις στην Γαύδο, είναι σχεδόν πάντα δίπλα σου… Με το απέραντο γαλάζιο και την απέραντη δροσιά της Μεσογείου σε κάθε βήμα σου…
Μονοπάτια. Αρκετά ήταν τα νέα μονοπάτια, που ανοίχθηκαν  τους τελευταίους μήνες για να διευκολύνουν τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους: Άμπελος – Ποταμός, Άμπελος – Καστρί, Καστρί- Άγιος Αντώνιος – Άγιος Παντελεήμων, ‘Αη Γιάννης- Λαβρακά, Κόρφος – Τρυπητή, Κόρφος Βατσιανά, Καστρί- Κόρφος.
Στρατής Λαμπάκης (Κοινοτάρχης Γαύδου): «Πραγματικά τώρα τα πράγματα είναι πιο άνετα για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν το τοπίο. Ετοιμαζόμαστε να βάλομε και ταμπέλες σ’ αυτά τα μονοπάτια, που έγιναν τελευταία. Το περπάτημα, πάντως, στη Γαύδο είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και το προτιμούν πολλοί επισκέπτες. Άλλωστε κι οι αποστάσεις στο νησί δεν είναι μεγάλες, ενώ πάντα η αύρα της θάλασσας δροσίζει όσους τολμήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου