Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Υακίνθεια καλοκαίρι 2012 Ανώγεια Κρήτης



Πάντα πίστευα ότι η αγάπη έχει το σπιτικό της στης κορυφές των βουνών στην ελεύθερη ύπαρξη…….

Την ιστορία του νεομάρτυρα που αγαπώντας "έξω έβαλεν τον φόβον", θέλησε να γνωστοποιήσει ο τραγουδοποιός από τ' Ανώγεια Κρήτης, γνωστός σαν Λουδοβίκος των Ανωγείων. 
Κι επειδή φέτος συμπληρώνονται 1900 χρόνια από το μαρτύριο του Υάκινθου, ο τραγουδοποιός πρότεινε να τιμηθεί ο 'Αγιος της Αγάπης' και μαζί του να υμνηθεί η ποίηση της αγάπης. 
Έτσι, ο Λουδοβίκος μαζί με ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης προχώρησαν στη σύσταση νομικού προσώπου με την επωνυμία "Σωματείο Φίλων Υακίνθεων Εκδηλώσεων" προς για τη διαχείριση και εκτέλεση των "ΥακινΘείων".
Υακίνθεια ονομάζονται σι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που Θα γίνονται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο ίδιο τόπο, στους Φούρνους και στα Ανώγεια Κρήτης.
Την Πρόταση για ανέγερση ναού αποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου Άνθιμος, τοποθετώντας ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο του. ο ναΐσκος φέρει το σχήμα του κρητικού "μιτάτου", είναι κυκλικός, πέτρινος (υψόμετρο 1200μ.), στηριζόμενος στους κανόνες της υστερομινωικής αρχιτεκτονικής, φέρει θόλο μετά τα δύο μέτρα κι άνοιγμα κορυφής με διάμετρο 30 εκ.. Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη του όλου πονήματος ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Σταύρος Βιδάλης.

Έχει αξία πιο πολύ
το τελευταίο δάκρυ
που σταματά και κρουσταλλά
στον αμαθιών την άκρη.



 

Υακίνθεια 2011 (28-31/7/2011) βουβός ανωγειανός πηδηχτός



Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου